Mondj búcsút a fájdalmas fésülködésnek!

07/01/2024

1. Nem mindegy a fésűd 

A vékony szálú haj leggyakoribb problémája a lelapuló hajtő. A tincsek könnyebben gubancolódnak, így ehhez a puha sörtéjű és gumipárnás kefe ajánlott. Ez megkíméli a hajat és a fejbőrt is.A vastag szálú haj sokszor nehezen kezelhető. Éppen ezért kell hozzá nem túl sűrű, keményebb sörtéjű fésű.

2. A haj védelme ESTE 

Ne csak a reggeli rutin része legyen a fésülés, éjszaka is szükséges. Amennyiben hosszú tincsekről van szó, ajánlott összefogni azokat. Be is lehet fonni lazán, így nem lesznek erős hullámok a hajban, és nem töredeznek el egy forgolódós éjszaka közben. A száraz és a hullámos vagy göndör tincseket érdemes benedvesíteni, nem szabad szárazon fésülgetni, mert porózussá válnak a szálak.

3. Balzsamozás hajmosáskor 

A balzsamokat nedves hajra érdemes rákenni, és hagyd fent egy-két percig, hogy legyen ideje hatni, azután alaposan öblítsd le!

4. Kíméletesség hajszárítás során 

A durva, dörzsölő mozdulatok roncsolják a hajszálak felső kutikularétegét, így az könnyebben megtörik. 

5. Hajápoló szérumok, olajok 

Ezeknek a termékeknek a formulái csökkentik a töredezettséget és erősítik a haj szerkezetét. Az argán-, a jojoba-, az avokádó- vagy a makadámiaolaj mind tápláló alapanyagai lehetnek a hajápolásnak, ezért érdemes efféle termékeket keresni, amelyek elsősorban természetes anyagokat tartalmaznak.

6. Mentesítsd a hajvégeket a töredezett szálaktól

Érdemes búcsút mondani egy-egy centinek, hogy ne akadjanak össze egykönnyen a szálak, azután sokkal könnyebben kezelhető lesz a frizura.

Szabadulj meg nálunk töredezett HAJVÉGEIDTŐL! 

Anikó Szépségszalon
Nyitvatartás:
H-P: 08:00-19:00
Sz: 08:00-13:00

1165. Budapest, Nyílhegy utca 8.
+36 1 407 2696 / + 36 30 458 8246 
Powered by Webnode Cookies
Create your website for free!